úterý 28. října 2014

Kořist - Andrew Fukuda

Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili.
Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

 
Kořist je pokračováním Honu, ze kterého jsem byla, pokud si dobře pamatuju :-D, nadšená.


Z jedničky jsem byla uchvácená, a zároveň zničená koncem. Dvojky jsem se nemohla dočkat! :3 Na konci Honu se Gen dozvídá pravdu - Vědec je jeho otec a je zde možnost, že stále žije. Najít ho se teď pro Gena stvává prioritou číslo jedna. Jak se dozvídáme v anotaci, Gen, Sisy, Epap (a tak dál) se dostávájí do lidské komunity. Mladší chlapci, včetně Epapa se nechají zblbnout jídlem, dívkami, všemožnými vymoženostmi a celkově lidmi, protože tolik jich ještě v životě neviděli. Ovšem Gen se Sisy si nenechali nasadit růžové brýle a vidí, že v komunitě nežijí chlapci, děvčata která MUSÍ být veselá mají úsměv na tváři jen v přítomnosti staršiny, jak mají malinká chodidla a například že na dívky s normálními chodidly se pohlíží s opovržením.


Za sebe můžu říct, že dvojka se mi líbila snad ještě víc. Už se tu tolik nesetkáváme s těmi pitomími jmény, jako např. Rudoretka, Záře (no s tou trochu jo, ale méňe :-D ), Kulturistka, Vychrtlík, apod. Děj se hodně posunul a zdejší prostředí mi vyhovovalo víc, než prostředí Ústavu pro glupany, nebo jak se to tam jmenovalo. :-) Stejně jako v Honu jsou zde věci, které prostě nedávájí úplně smysl. Je to podle mě škoda, ale celkový dojem mi to nepokazilo. Děj plyne, je akční, napínavý, zajímavý, nudné pasáže zde nejsou. Knížku jsem za den přečetla a chcete 'slyšet' mou bezprostřední reakci? Jdgrhdhsjdv. Smysluplné, že? :-D To jsem opravdu někomu napsala.

Hodně lidí hodnotí tuto sérii jako oddechovou. No nevím. :-D Mě oba díly natolik strhly, že bych to jen tak neřekla. Mmch. Kořist jsem dočetla včera, tak možná až se zase vzpamatuju, uznám, že to oddechovka je. Ale všechno má svůj čas. :-D

Děkuji nakladatelství Fragment za poslání knížky k recenzi. :-)



2 komentáře:

  1. kvuli tomu jak jsi me na to vcera nalakala jsem se na to vrhla a dneska uz mam docteno :-D a tvoje prvotni reakce byla pekna :-D taky se mi dvojka moc libila, tesim se na trojku, doufam ze to bude brzo!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recenze. Tuto knihu bych si chtěla přečíst. :)

    OdpovědětVymazat