čtvrtek 16. října 2014

Ajax Penumbra 1969

Je tu Ajax Penumbra! Vy, co jste četli Nonstop knihkupectví pana Penubry určitě víte, o co se jedná. :-) Ti, co Nonstop knihkupectví nečetli -jako já- se brzy dozví o co jde. :-) Ajax je jakási předmluva ke Knihkupectví. Od 6. října je v prodeji e-kniha a jako samotná 'pevná' kniha ani nevyjde. Je hodně krátká a uvidíme jaká bude. :-)


Anotace:
Je srpen 1969. Léto lásky je blednoucí vzpomínkou. Ulice San Franciska pulzují tóny Led Zeppelin a Marvina Gaye. A rachotem sbíječek: pár bloků od knihkupectví City Lights roste futuristický mrakodrap a pod zálivem se buduje tunel metra. Sady na jih od města ustupují zbrusu novému počítačovému průmyslu.
Ale mladý Ajax Penumbra nepřijel do San Franciska, aby hledal volnou lásku nebo záblesk technologické budoucnosti. Hledá knihu — jediný dochovaný výtisk spisu Techné Tycheon, tajemného svazku, který přinesl a zase vzal bohatství každému, kdo ho vlastnil. Poslední zmínka o knize říká, že je v San Francisku — tento záznam je ale sto let starý. Penumbra byl svou univerzitou vyslán na Západní pobřeží, aby knihu našel a získal pro její knihovnu. Po několika týdnech neúnavného pátrání se však necítí být k cíli blíž než na začátku.
Ale jednou pozdě v noci, po dalším dni skličujících slepých uliček narazí na nonstop knihkupectví a jeho možnosti se náhle mnohonásobně rozšíří…
Kniha Ajax Penumbra 1969 dějově předchází Nonstop knihkupectví pana Penumbry a vysvětluje tajemné okolnosti, za kterých se tento výstřední knihkupec dostal ke svému nevšednímu zaměstnání.

A na co se ještě můžete těšit? :-) Určitě na recenzi, pár krátkých úryvků a možná ještě něco. Uvidíme. :-)

Vydává nakladatelství Host. :-)

1 komentář:

  1. Nonstop knihkupectví mám doma a chystám se na něj :) Tak uvidím, jestli se mi bude líbit a přečtu si třeba i tohle.

    OdpovědětVymazat