sobota 9. května 2015

Past - Andrew Fukuda

Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. 
Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…

Třetí a závěrečný díl od Andrewa Fukudy, který opravdu nezklamal! 


Druhý díl končí jak Gen a Sisy odjíždí ve vlaku plném dívek jedoucí kdo ví kam. Teď už cesta ve vlaku končí a hned začátek příběhu je poněkud krvavý. Mimochodem u mě má autor veliké plus za to, že se nebojí smrti, protože kdyby přežili všichni kromě záporáků byla by to nuda. Příběh se různě zamotává a když už se to rozmotá, zase se všechno zvrtne. Díky tomu ovšem pořád chcete číst dál a nenechá vás to klidnými, dokud to konečně nedočtete. Další plus u mě autor má za ten geniální konec, protože ať už očekáváte cokoli, tohle vás nenapadne.

Celou sérii nemůžu zhodnotit jinak než kladně. Má pár nedokonalostí a trošku nelogických drobností, ale všechna ta akce a to napětí to s přehledem zakryjí, takže nepozorný čtenář si jich ani nevšimne. Spousta lidí říká, že je tam hodně nechutných pasáží, kde se zdejší upíři rozpouští a všechno se jim roztéká, až je jim z toho zle. Na to jaká jsem citlivka mi to ani nepřišlo. :-D Takže nebojte, tak hrozné to není.

I tady se ve třetím díle objeví zamilovaný trojúhelník, který je mimochodem suprový a je vyřešený skvěle-jak pro koho, samozřejmě. :-D Takže jestli si chcete přečíst knížku o upírech, kteří se netřpytí, pijí krev a žerou lidi, nemusí to být krasavci a rozhodně nejsou hodní, tak série Hon je přesně pro vás. 

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.

3 komentáře:

  1. Jelikož jsem sama ještě sérii nečetla, snažila jsem se tvou recenzi moc nepročítat. Stejně jsem z ní ale pochopila, že se ti série moc líbila. Což mě jenom utvrzuje v tom, že si ji chci v budoucnu přečíst. :) Moc díky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. no nevim cim zacit. za prve konecne jsi docetla :-D za druhe jaky nesrovnalosti? za treti prej neni nechutny? treba v tom vejtahu, odporny !! :-D za ctvrty ten milostnej problem vyrenesej bllllbeee :-D jinak souhlas, serie fakt super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za prvé - vždyť jsem to nečetla tak dlouho... :D Za druhé - takový nedokonalosti no.. :D třeba že se ti dva prostě dostali ze všeho. A to i ze situací, ze kterých je to podle mě nemožný. Třeba jak byli v tý budově uprostřed davu. Oba byli zpocení ale soumračníci se jen rozhlíželi a hledali. Ale v jiný situaci jim to instinkt řekl hned... A taky všude mají kamery, ale nikoho nenapadne je dát i ven? Vždyť tak by glupany odhalili rychle :D . Za třetí - tak jsem asi vycvičená z Her o trůny. :D Tam je to horší, ale zvykneš si. :D

      Vymazat